070-7400070

Schade aan uw voertuig

Wat moet ik doen bij een schade aan mijn voertuig?
Meld uw schade via online schade melden op onze website of telefonisch op 070-7400070 aan een van onze medewerkers. Bij dringende gevallen, zoals het wegslepen van uw auto na een ongeval, dient u altijd contact op te nemen met de alarmcentrale van de verzekeraar. Het telefoonnummer van de alarmcentrale vindt u op de groene kaart.

Indien u dekking heeft voor u schade kunt u het volledig ingevulde (voor en achterzijde) en door u ondertekende Europese aanrijdingsformulier naar ons insturen. Mocht u hier niet meer over beschikken dan kunt u een nieuw schadeformulier per post aanvragen of downloaden van deze pagina. Tevens dient u belangrijke aanvullende stukken naar ons insturen. Hierbij kunt u denken aan een kopie van het politierapport, foto’s van de schade of een pro forma herstelnota. Volledig ingevulde schadeformulieren kunnen direct worden behandeld door onze klantenservice. Zij zullen uw schadeclaim zo snel mogelijk in behandeling nemen en u per post de ontvangst van uw schade bevestigen. Uiteraard wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen van de schadeafhandeling.

U kunt het schadeformulier insturen naar het volgende adres:
Nederlands Verzekering Centrum
t.a.v. afdeling schade
Postbus 93337
2509 AH DEN HAAG

Schaderegelingen
Onze klanten kunnen, afhankelijk van de verzekeraar, bij schade gebruik maken van een schaderegeling. Indien u het niet zeker weet vraag dan aan onze medewerkers welke schaderegeling van toepassing is. Dit is heel belangrijk omdat veel verzekeraars tegenwoordig een hoger eigen risico in rekening brengen als u naar een niet aangesloten hersteller gaat.  Sommige maatschappijen vergoeden de schade zelfs helemaal niet in zo’n geval. De exacte voorwaarden en voordelen van deze schaderegelingen vindt u op uw polis en in uw voorwaarden. Ook kunt u gebruik maken van de schaderegeling van het Nederlands Verzekering Centrum zelf. Vraag onze medewerkers naar de voorwaarden.

Enkele veel voorkomende schades:
“Ik heb een aanrijding gehad, maar de tegenpartij heeft schuld.”
> Indien u volledig casco verzekerd bent of een verhaalsrechtsbijstand heeft kunt u de schade bij ons aanmelden. De autoverzekeraar of de rechtsbijstandsverzekeraar zal de schade dan voor u verhalen op de tegenpartij.
> Als u niet volledig casco verzekerd bent en geen verhaalsbijstandverzekering heeft dient u zelf de tegenpartij of diens verzekeraar aansprakelijk te stellen voor de door u opgelopen schade en/of letsel. Bij de downloads treft u een voorbeeldbrief aan om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Ook is het mogelijk dat wij de schade voor u laten verhalen door een gespecialiseerde partij tegen een eenmalige vergoeding. Dit kan alleen indien u tevens een aanvullende verzekering afsluit zodat het voor een volgend schadegeval wel verzekerd is.

“Ik had mijn auto ergens geparkeerd en heb bij terugkomst schade ontdekt.”
> Dan kun je terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer, waaraan alle autoverzekeraars een bijdrage leveren. Datzelfde geldt als de tegenpartij na het ongeval doorrijdt zonder dat je het kenteken kon noteren, of als de tegenpartij onverzekerd blijkt te zijn. Om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding van het Waarborgfonds, moet je allereerst aangifte doen bij de politie en aantonen dat de schade is veroorzaakt door een motorrijtuig. Daarom is het belangrijk dat je over getuigen beschikt. Vraag daarom bij omstanders of zij iets hebben gezien en maak, als het kan, foto’s van de situatie.

“Ik heb letsel opgelopen door de aanrijding die ik heb gehad”.
> Als de tegenpartij schuldig was aan het ongeval en er sprake is van ernstige letselschade is het verstandig je door een belangenbehartiger te laten bijstaan (rechtsbijstandverzekeraar, letselschadebureau of letselschadeadvocaat). Zij zijn gespecialiseerd in het verhalen van de letselschade op de tegenpartij. Aan hun diensten zitten doorgaans geen kosten voor u verbonden aangezien deze kosten op de tegenpartij kunnen worden verhaald.
> Indien u zelf schuld heeft gehad dan is er in sommige gevallen dekking op de inzittendenverzekering indien u deze heeft afgesloten. Vermeld daarom altijd uw letselschade op het schadeformulier.