070-7400070

Teveel keuze bij zorgpolis

Afgelopen zaterdagavond werd er in Kassa aandacht besteed aan de overmaat aan zorgpolissen waaruit te kiezen is. Consumenten kunnen dit jaar kiezen uit meer dan 1400 combinaties van zorgverzekeringen, berekenden de Consumentenbond en Kassa. Vorig jaar kon er nog gekozen worden uit ruim 1300 verschillende keuzemogelijkheden aangeboden door de zorgverzekeraars.

De keuze voor een verzekering wordt zo voor de consument steeds moeilijker terwijl de heel veel mogelijkheden op elkaar lijken of zelfs nagenoeg hetzelfde zijn, van dezelfde maatschappij, met een ander label erop. Wat betreft inhoud is de basisverzekering voor iedereen gelijk, maar in de prijs en de voorwaarden kunnen verzekeraars verschil maken. De prijs kan zelfs tot 20 euro per maand verschillen voor ongeveer hetzelfde aanbod.

De vier grote zorgverzekeraars in Nederland hebben ongeveer 90 procent van de markt in handen. Deze maatschappijen kunnen opereren onder verschillende namen en labels, waardoor het voor consumenten niet meteen duidelijk is welk concern er achter het label zit.