070-7400070
bestelautoverzekering particulier

Bestelautoverzekering

Bereken bij ons de premie voor uw bestelautoverzekering en vergelijk automatisch minimaal acht bestelautoverzekeringen. Door vergelijking van de premie & van de polisvoorwaarden kunt u voor uzelf altijd de beste of voordeligste bestelautoverzekering  uitzoeken.

Bereken uw premie

Het verzekeren van uw bestelauto

Bij veel verzekeraars is het lastig om uw bestelauto als particulier te verzekeren. Bij ons is dat geen probleem. Mocht u de bestelauto wel (deels) zakelijk gebruiken kunt u terecht bij de zakelijke bestelautoverzekering. Als u de bestelauto op uw privé naam heeft gezet, maar deze wel gebruiken voor uw bedrijf dient u de auto ook zakelijk te verzekeren.

Het is uiteraard belangrijk dat uw bestelauto goed verzekerd is. Door de bestelautoverzekering af te sluiten kunt u bij schade weer spoedig verder op weg en hoeft u niet onnodig lang stil te staan. Bij ons kunt u terecht voor een betrouwbare bestelautoverzekering met een vlotte schaderegeling en een scherpe premie. U heeft de mogelijkheid te kiezen uit de volgende drie dekkingsmogelijkheden: WA, WA met beperkt casco of WA met volledig casco. Afhankelijk van de leeftijd en waarde van de auto kunt u kiezen welke risico’s u wilt afdekken.

Welke dekkingen zijn er voor mijn bestelautoverzekering?

WA (wettelijke aansprakelijkheid) : voor elke bestelauto bent u volgens de wet minimaal verplicht om een WA verzekering af te sluiten. U bent hiermee verzekerd voor de schade die u met uw bestelauto toebrengt aan anderen. Dit geldt zowel voor lichamelijke schade als schade aan eigendommen van een ander. De schade aan uw eigen voertuig is niet verzekerd. Dit is de voordeligste verzekering met de volgens de wet vereiste dekking.

WA met beperkt casco (ook wel mini-casco, WA Extra of WA plus): met de WA beperkt casco verzekering bent u uitgebreider verzekerd dan met een WA verzekering. U heeft hiermee ook de schade aan uw eigen bestelauto als gevolg van brand, diefstal, storm, natuurrampen, ruitbreuk en aanrijdingen met wild afgedekt.

WA met volledig casco (ook wel WA casco of allrisk genoemd): Dit is de meest volledige verzekering voor uw bestelauto. U bent met de WA volledig casco verzekert tegen bijna alle schade ook als u zelf de veroorzaker bent. Bovenop de dekking van de beperkt casco verzekering bent u hiermee tevens verzekerd voor schade die ontstaan is door aanrijdingen, slippen en van de weg of te water raken. Met name wanneer u een nieuwe bestelauto of lease voertuig heeft is deze dekking aan te raden.

Welke aanvullende dekkingen kan ik kiezen?

Ongevallen inzittendenverzekering: Hiermee wordt er na een ongeval met uw bestelauto een vast bedrag uitgekeerd aan inzittenden bij blijvende invaliditeit of bij overlijden.

Schadeverzekering inzittenden: Een alternatief voor de ongevallen voor inzittenden verzekering is de schadeverzekering inzittenden. Hiermee wordt de werkelijk opgelopen schade vergoed aan u als bestuurder en de passagiers van uw bestelauto na een ongeval. Dit kan gaan om zowel letstelschade als materiële schade. Het uit te keren bedrag staat dus niet vast zoals bij een ongevallen inzittendenverzekering. De maximale dekking is vaak 1 miljoen euro, wat fors hoger is dan bij de ongevallen inzittenden verzekering.

Rechtsbijstand: Dit is een verzekering die juridische hulp biedt wanneer dit nodig is in geval van een conflict omtrent uw bestelauto. U kunt hierbij denken aan een ongeluk met een of meerdere auto’s waar u betrokken bij raakt. Het is in zo’n geval soms lastig te bepalen wie het ongeluk veroorzaakt heeft. Met de rechtsbijstandverzekering heeft u recht op professionele rechtshulp. Ook om u te helpen kosten vergoed te krijgen van een andere partij die aansprakelijk is voor kosten die u gemaakt heeft als gevolg van een ongeval met uw bestelauto.

Hulpverlening: Deze verzekering geeft u recht op hulp wanneer uzelf of uw bestelauto door pech, een ongeval, brand of door een ander van buiten komend onheil niet meer verder kan rijden. De verzekering dekt vervoer van uw bestelauto naar de garage en vervoer van de bestuurder en passagiers naar de door u gekozen bestemming.

Wij werken o.a. samen met:

allianz asr avero devereende nationalenederlanden reaal