070-7400070
fietsverzekering

Fietsverzekering

Indien u bij ons de premie voor uw fietsverzekering berekent vergelijken wij automatisch meerdere verzekeringsmaatschappijen met elkaar. Door vergelijking van de polisvoorwaarden en premie van deze verzekeraars kunt u voor uzelf altijd de beste fietsverzekering selecteren.

Bereken uw premie

Waar kan ik mijn fiets voor verzekeren?

Dagelijks worden er ruim 300 fietsen in Nederland gestolen. En dat terwijl de gemiddelde prijs voor een nieuwe fiets de afgelopen jaren is gestegen naar zo’n € 800,-. U moet u er niet aan denken dat deze gestolen wordt of beschadigd raakt zonder een goede verzekering.

Een fietsverzekering voorkomt uiteraard niet dat uw fiets gestolen wordt of beschadigd raakt, maar zorgt er wel voor dat u hier (in principe) geen financieel nadeel van heeft.

Vaak kunt u bij de aankoop van een fiets, via de fietsenwinkel een verzekering afsluiten. De premie voor deze verzekeringen moet u vaak, voor de gehele looptijd, in een keer betalen. Als u uw fiets voor 5 jaar verzekerd en uw fiets wordt in het eerste jaar gestolen, dan heeft u 4 jaar te lang betaald. Daarnaast is het gewoon voor veel mensen fijner om de premie over de gehele looptijd te verspreiden.

Als u bij ons een fietsverzekering afsluit, kunt u zelf kiezen in welke termijn u de premie betaald. Dit kan per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar. Wanneer uw fiets gestolen wordt of totaal verloren gaat, betaald u geen premie meer. Dat vinden wij wel zo eerlijk.

U kunt kiezen tussen twee verschillende dekkingen

Diefstal
Deze dekking keert uit wanneer uw fiets is gestolen en wanneer uw fiets na diefstal beschadigd wordt teruggevonden.

Diefstal en beschadiging
Deze dekking keert uit wanneer uw fiets wordt gestolen of deze beschadigd raakt. U kunt bijvoorbeeld vallen waardoor uw fiets beschadigd raakt, uw fiets kan worden beschadigd door vandalisme of uw fiets kan omwaaien. Ook deze gebeurtenissen zijn gedekt op deze dekking.

In de vergelijking worden verschillende verzekeraars op prijs en polisvoorwaarden vergeleken. Mocht u iets specifieks verzekerd willen hebben. Dan zoeken wij graag voor u uit,bij welke maatschappij dit verzekerd is.

Wanneer u een fiets koopt, dan koopt u hier meestal fietsaccessoires bij. U kunt hierbij denken aan: sloten(ketting), kilometerteller of fietstassen. Deze accessoires kunt u meeverzekeren door de waarde hiervan bij de aanschafwaarde van de fiets op te tellen.

Welk soort fietsen kunt u verzekeren?

Bij ons kunt u zowel nieuwe fietsen als tweedehands fietsen verzekeren. Niet alle verzekeraars dekken alle soorten fietsen. Bij ons kunt u terecht voor de volgende fietsen:

  • ATB fietsverzekering: ATB staat voor All Terrain Bike en is een MTB/mountainbike. Deze fietsen zijn speciaal gemaakt om off-road te rijden, op onverharde wegen of paden.
  • Bakfietsverzekering: De bakfiets komt meer terug in het straatbeeld en is een fiets met drie wielen en een bak voorop. Hiermee kunt u gemakkelijk spullen vervoeren, maar de bakfiets is ook populair om bijvoorbeeld kinderen mee naar school te brengen.
  • City Bike-verzekering: De City Bike of stadsfiets is de meest voorkomende fiets. Dit is de normale stadsfiets.
  • Crossfietsverzekering: Een crossfiets heeft een stevig frame en is gemaakt om mee te crossen. De crossfiets heeft daarnaast een laag zadel en een sterk profiel op de banden.
  • Elo-Bikeverzekering: Een Elo-Bike of E-Bike of elektrische fiets is een normale fiets met trapondersteuning door een speciale ondersteuningsmotor. Hierdoor legt u met dezelfde inspanning vaak de dubbele afstand af.
  • Hybride fietsverzekering: De hybride fiets is een combinatie van verschillende fietsen. Vaak is het een combinatie van een stadsfiets met een racefiets, tourfiets of mountainbike.
  • Ligfietsverzekering: Een ligfiets is zoals de naam al zegt een fiets waar je een liggende houding op hebt. Hierdoor zit je laag op de weg.
  • Racefietsverzekering: Een racefiets is een fiets die speciaal is gemaakt voor snelheid bij een wedstrijd. De luchtweerstand en het gewicht zijn zo laag mogelijk gemaakt.
  • High speed E-bike verzekering: Een High speed E-bike is een elektrische fiets met snelheden tot 45 km. per uur. Voor deze fiets is daarom ook een bromfietsrijbewijs verplicht. Deze fiets kunt u verzekeren als een bromfiets.

Wij werken o.a. samen met:

allianzglobalassistance europeesche unigarant