070-7400070
oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering

Indien u bij ons de premie voor uw oldtimer verzekering berekent, vergelijken wij automatisch ruim 10 oldtimerverzekeringen. Door vergelijking van de premie & de polisvoorwaarden van alle verzekeraars kunt u voor uzelf altijd de beste oldtimerverzekering selecteren.

Bereken uw premie

Welke verzekering kan ik kiezen voor mijn oldtimer?

Als liefhebber is het vanzelfsprekend van groot belang dat uw oldtimer goed is verzekerd. Want, al rijdt u nog zo voorzichtig, ook klassiekers staan bloot aan de risico’s van het drukke verkeer. U kunt uw auto of motor als oldtimer verzekeren indien er maximaal 10.000 km per jaar wordt gereden. Ook moet u voor een klassieker verzekering beschikken over een ander op naam gesteld motorvoertuig (geen oldtimer) voor dagelijks gebruik.

Er zijn drie verzekeringsmogelijkheden voor uw oldtimer:
WA (wettelijke aansprakelijkheid): WA is de basis van de klassieker verzekering, die wettelijk verplicht wordt door de overheid. De schade, die u met uw oldtimer aan anderen veroorzaakt en waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, wordt vergoed. Dit geldt niet voor de schade, die door uw schuld aan uw oldtimer is veroorzaakt of door schade waarvan geen tegenpartij (bekend) is.
WA met beperkt casco (ook wel mini-casco, WA Extra of WA plus): Naast de dekking van de WA verzekering bent u hiermee ook verzekerd voor schade aan uw eigen auto. U bent verzekerd tegen: brand, diefstal, explosie, bliksem, storm, overstroming, ruitbreuk en een botsing met vogels of wild. Beperkt cascodekking wordt standaard berekend op basis van taxatie vooraf.
WA met volledig casco (All risk): All risk is WA met daarbij de verzekering tegen schade door brand, (poging tot) diefstal, storm, vandalisme, etc. Ook de schade, die door uw schuld aan uw oldtimer is veroorzaakt, wordt vergoed. Volledig cascodekking wordt standaard berekend op basis van taxatie vooraf.

Daarnaast kunt u kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen

Ongevallen inzittendenverzekering: Deze biedt, ongeacht de schuldvraag, recht op een uitkering aan alle inzittenden, inclusief de bestuurder. De uitkering vindt plaats na overlijden of bij blijvende invaliditeit. De dekking is ook van kracht tijdens het tanken of een noodreparatie langs de weg.
Schade inzittendenverzekering: Deze dekking geeft recht op vergoeding van de werkelijk geleden schade na een ongeval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld smartengeld in geval van blijvende invaliditeit of overlijden, maar ook aan de vergoeding van spullen die ten tijde van het ongeval in de auto lagen en beschadigd zijn geraakt.
Rechtsbijstand auto: Bij ongelukken is de schuldvraag niet altijd even makkelijk te beantwoorden. U kunt dan wel eens heel lang moeten wachten op de vergoeding van de schade die u heeft geleden. Of u veroorzaakt een ongeluk met dodelijke afloop en wordt daarvoor strafrechtelijk vervolgd. Hierbij komt juridische hulp natuurlijk goed van pas! Tevens is het verhalen van materiële schade, letselschade, smartengeld en inkomstenderving gedekt.
Verhaalsrechtsbijstand: Geen behoefte aan een uitgebreide rechtsbijstand verzekering? U kunt ook kiezen voor alleen Verhaalsservice: Het verhalen van schade op een tegenpartij is een lang en ingewikkeld traject. U heeft een lange adem en verstand van juridische zaken nodig om tot een goed resultaat te komen. Met de Verhaalsservice wordt al dit werk u uit handen genomen. Deze verzekering biedt dekking voor het verhalen van materiële schade, ontstaan bij een verkeersongeval. Denk hierbij niet alleen aan het verhalen van de schade aan uw auto, maar ook aan het verhalen van bijvoorbeeld gemaakte huurkosten voor vervangend vervoer en de waardevermindering van uw oldtimer als gevolg van de schade.
Pechhulp:  De pechhulpverzekering biedt hulp bij autopech onderweg.  Welke risico’s dekt een pechhulpverzekering?
Meestal kunt u kiezen voor pechhulp: voor dekking in Nederland of in heel Europa. Sommige verzekeraars bieden ook verzekeringen aan waarbij autopech in uw eigen woonplaats gedekt is.  In Nederland …Heeft u pech onderweg? Dan kunt u rekenen op reparatie van eenvoudige gebreken ter plaatse. Als dat niet kan, dan wordt uw auto versleept naar een garage in de buurt. Of uw auto wordt naar uw eigen garage gebracht. Als reparatie niet mogelijk is, krijgt u een vervangende auto aangeboden. Of ander passend vervoer, zoals het openbaar vervoer of een taxi.  … of het buitenland Bij pechhulp in het buitenland biedt de verzekeraar vaak verschillende mogelijkheden aan. Dit hangt af van de situatie. Denk aan: transport naar uw eindbestemming, vervangend vervoer, stalling van uw voertuig, het vervoer terug naar Nederland of het toesturen van onderdelen. Meestal zijn ook reiskosten en noodzakelijke hotelovernachtingen in de verzekering opgenomen. Vaak zit daar wel een beperking aan.

Wij werken o.a. samen met:

allianz asr bovemij europeesche nationalenederlanden unigarant