070-7400070
reisverzekering vergelijken

Doorlopende reisverzekering

Bereken bij ons de premie voor uw reisverzekering en vergelijk automatisch een groot aantal reisverzekeraars. Door vergelijking van de premie & van de polisvoorwaarden kunt u voor uzelf altijd de beste of voordeligste reisverzekering uitkiezen.

Bereken uw premie

Met een gerust gevoel op vakantie

Gewoon even er tussenuit, even relaxen. U doet alleen maar waar u zin in heeft. Dit is hoe wij vakantie graag zien. Helaas gaan niet alle vakanties zo. Soms kunt u door een vervelende gebeurtenis niet op vakantie of moet u deze vakantie eerder afbreken. Het kan ook voorkomen dat u uw bagage verliest. Hoe komt u aan het geld om het allemaal opnieuw (op vakantie) aan te schaffen?

Onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering kunt u los van elkaar of samen afsluiten. Deze verzekeringen kunt u helemaal afstemmen op uw eigen wensen en behoeftes.

Standaard sluit u de basisdekking. De basisdekking is vaak al heel compleet. Deze omvat de onderdelen die u als vakantieganger beslist niet kunt missen zoals hulp van een alarmcentrale bij problemen in het buitenland. Naast de basisdekking kunt u uit verschillende dekkingen kiezen die voor u belangrijk zijn. Hierbij kunt u denken aan bagage, geneeskundige kosten of (winter)sportdekking. De specifieke inhoud van de basisverzekering is per verzekeraar anders. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u geld bij de ene verzekeraar apart moet verzekeren en bij een andere verzekeraar juist niet. Het is dus belangrijk om dit goed te bekijken of bij ons na te vragen.

U moet er ook op letten in welk gebied u verzekerd bent. Wanneer u enkel binnen Europa op vakantie gaat, hoeft u ook niet meer premie te betalen voor een werelddekking. Bent u iemand die ook buiten Europa op vakantie gaat? Dan is een werelddekking de juiste keus voor u!

Dekkingen doorlopende reisverzekering

Vaak wordt een reisverzekering gezien als een “dubbele” verzekering. Dit is echter onjuist! U kunt een reisverzekering zien als een aanvulling op bestaande verzekeringen. De inboedel en zorgverzekeringen gelden in het buitenland niet of slechts gedeeltelijk. Een reisverzekering bestaat uit verschillende onderdelen. De belangrijkste onderdelen zijn: geneeskundige kosten, bagage, buitengewone kosten en ongevallen.

Geneeskundige kosten
In het buitenland is een medische behandeling soms veel duurder dan in Nederland. Raakt u gewond of wordt u ziek op reis? Dan vergoedt uw basis zorgverzekering tot het bedrag dat uw behandeling in Nederland zou kosten. Het bedrag daarboven kan dan worden vergoed door een aanvullende zorgverzekering of de reisverzekering als u op de polis een dekking voor medische kosten heeft afgesloten. Heeft u dit risico meeverzekerd op uw aanvullende zorgverzekering, dan heeft deze dekking voor u geen toegevoegde waarde. Heeft u dit risico niet verzekerd op uw aanvullende zorgverzekering, dan is dit een hele belangrijke dekking. De kosten die gepaard gaan met een ongeval kunnen erg oplopen.

Bagage
U moet er toch niet aan denken dat uw bagage verloren gaat of gestolen wordt? Hoe komt u snel aan nieuwe kleren? Hoe komt u aan het geld? Heeft u een bagagedekking, dan kunt u uw reisverzekering bellen (alarmlijn). Zij helpen met het afhandelen van de schade en (de meeste verzekeraars) zorgen dat u een voorschot ontvangt zodat u op vakantie nieuwe kleding kunt kopen.

Buitengewone kosten
De buitengewone kosten dekking is (een van) de belangrijkste dekkingen van een reisverzekering. Deze dekking zit altijd in een standaardpakket. Deze dekking is bijvoorbeeld voor de kosten voor opsporing- of reddingsacties. Maar ook als je tijden een (berg-) wandeling verdwaalt of gewond raakt. De kans op dit soort ongevallen is niet heel groot, maar als dit voorkomt, neemt dit wel hele hoge kosten met zich mee!

Ongevallen
Mocht u of andere verzekerden blijvend invalide raken of overlijden, dan biedt deze dekking een uitkering. Dit is een sommenverzekering. Dit betekend dat er een vooraf vastgesteld bedrag (of een percentage hiervan) wordt uitbetaald, ongeacht de hoogte van de schade.

Doorlopende annuleringsverzekering

Op het moment dat u uw reis boekt moet u er niet aan denken dat u door een bepaalde gebeurtenis niet op reis kunt. Met een doorlopende annuleringsverzekering bent u verzekerd tegen dit risico. U kunt kiezen of u het resterende deel van de reis terug krijgt of de gehele reissom.

Welke risico’s dekt een doorlopende annuleringsverzekering?
Een annuleringsverzekering biedt dekking als u door een gedekte gebeurtenis de reis moet annuleren. Veel annuleringsverzekeringen bieden ook dekking voor de annuleringskosten als u uw reis tussentijds moet afbreken. De reden hiervoor zou kunnen zijn omdat een familielid ernstig ziek is geworden of  is overleden. U krijgt dan (een deel van) de reissom terug. In uw polisvoorwaarden leest u precies wat geldige redenen zijn om de reis te annuleren. Een aantal verzekeraars bieden een garantie annulering aan. Onder deze dekking worden ook de vakantiedagen vergoed die u al heeft genoten.  

Rampen of calamiteiten
Rampen of calamiteiten vallen vaak niet onder de annuleringsverzekering. In deze gevallen vergoedt Het Calamiteitenfonds vergoedt soms (een deel van) de schade. Het komt voor bij extreme situaties dat verzekeraars collectief een oplossing aanbieden.

Wij werken o.a. samen met:

allianzglobalassistance asr avero degoudse europeesche nationalenederlanden reaal unigarant