070-7400070
kampeerautoverzekering

Kampeerautoverzekering

Vergelijk gemakkelijk meerdere kampeerautoverzekeringen en kies de beste verzekering die het beste bij u past qua prijs of voorwaarden.

Bereken uw premie

Hoe goed u ook oplet, een ongeluk is zo gebeurd. U en de andere partij kunnen hierdoor veel schade oplopen. Voor deze schade kunt uw aansprakelijk worden gesteld. Met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM-verzekering) bent u voor de financiële gevolgen verzekerd, wanneer u aansprakelijk wordt gesteld. Wanneer u een motorrijtuig bezit, is de WAM-verzekering is wettelijk verplicht.

Welke risico’s dekt een WA kampeerautoverzekering?

Kiest u voor een wettelijke aansprakelijkheidsdekking? Dan bent u verzekerd voor schades waarvoor u aansprakelijk bent. Hierbij kunt u denken aan een aanrijding en het (ongelukkig) opengooien van een deur. Een WA-kampeerautoverzekering is verplicht volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen. Met een WA-kampeerautoverzekering zorgt u ervoor dat een derde altijd zijn schade vergoed krijgt. De overheid heeft ervoor gekozen om deze verzekering verplicht te stellen, omdat de financiële risico voor veel de meeste mensen niet te dragen is. Tevens beboet de overheid personen die aan onverzekerd motorvoertuig op zijn of haar naam hebben staan. Het maakt hierbij niet uit of dit voertuig zich wel of niet op de openbare weg bevind.

Wat voor schades dekt een WA-Kampeerautoverzekering?

Materiële schade
Bij materiële schade gaat het om schade aan spullen/zaken. De afhandeling van dit soort schades kost meestal weinig moeite. Bij materiële schade kunt u denken aan andere voertuigen en de bijbehorende accessoires.

Letselschade
Loopt een persoon schade op aan zijn of haar lichaam? Dan is dit letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het gaat vaak om gevoelige en ingewikkelde situaties. Doordat dat complexiteit hoger ligt, kan de schadebehandeling langer duren. Dit komt doordat de schade moeilijk is vast te stellen. Hoe groot de schade van een slachtoffer daadwerkelijk is, kan vaak pas goed beoordeeld worden als het slachtoffer (vrijwel) is genezen of er geen kans op genezing is.

Uw eigen motorrijtuig
De eerder genoemde WA-verzekering biedt enkel dekking voor schade aan derde (andere personen). U bent met deze verzekering niet verzekerd voor schade aan uw eigen motorrijtuig.

De WA dekking kunt u uitbreiden met een cascodekking. In de hoofdlijnen zijn er twee soorten casco dekkingen:

  • Beperkt casco
  • Volledig casco

Beperkte cascoverzekering
De beperkte casco verzekering biedt dekking voor schade aan uw eigen voertuig. Deze kan bijvoorbeeld door brand, storm, diefstal of bliksem beschadigen. Grof gezegd, dekt u hiermee schade af, waar u niets aan had kunnen doen (met uitzondering van vandalisme). De beperkt cascoverzekering is inclusief de verplichte WA-dekking (schade aan andere).

Volledig cascoverzekering (Allrisk verzekering)
Met een volledig cascoverzekering bent u verzekerd voor schades die verzekerd zijn op een beperkt casco verzekering met als extra dekking voor schades die u zelf aan uw kampeerauto heeft veroorzaakt. Vandalisme is enkel op een volledig casco verzekering gedekt.

Eigen risico en opzet
Voor de casco dekkingen geldt meestal een eigen risico. Schade die zijn veroorzaakt door opzet van verzekerde worden nooit vergoed.

Wij werken o.a. samen met:

asr europeesche unigarant