070-7400070
Ongevallenverzekering

Ongevallenverzekering

Bereken en vergelijk de premie van verschillende verzekeraars voor ongevallenverzekeringen. Door vergelijking van de premie & van de polisvoorwaarden kunt u voor uzelf altijd de beste of voordeligste verzekeraar kiezen.

Bereken uw premie

Wat is een ongevallenverzekering?

Heeft u wel eens dat er iets helemaal mis gaat terwijl u dit niet had verwacht? Een ongeluk is zo gebeurd, maar kan wel hele grote gevolgen hebben. De meeste ongevallen vinden plaats in en rond het woonhuis. Ook lopen mensen veel risico op ongevallen tijdens fietsen of sporten.

Door een ongeluk kunt u of een gezinslid invalide raken of in het ergste geval komen te overlijden. Wanneer u of een gezinslid komt te overlijden keert de verzekeraar eenmalig het vooraf afgesproken bedrag uit. Bij blijvende invaliditeit keert de verzekeraar een percentage van het verzekerde bedrag uit. Dit percentage is afhankelijk van de mate waarin u invalide bent.

Welke kan ik afdekken?

Een ongevallenverzekering kan de volgende risico’s afdekken:

Overlijden (Rubriek A)
Wanneer u of een gezinslid door een ongeval komt te overlijden, betaalt de verzekeraar een vooraf (met u) vastgesteld bedrag. Wat is het doel van deze dekking? Wanneer iemand komt te overlijden brengt dat vaak hoge kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een uitvaart. De gemiddelde uitvaartkosten liggen rond de € 10.000,-.

Blijvende invaliditeit (Rubriek B)
Wanneer u of uw gezinslid door een ongeval blijvend invalide raakt, betaalt de verzekeraar een eenmalige uitkering. U ontvangt een percentage van het verzekerd bedrag, afhankelijk van de mate waarin u invalide bent geraakt. In de polisvoorwaarden van verzekeraars staat heel specifiek omschreven hoeveel procent u krijgt, bijvoorbeeld als u bij een ongeval een hand verliest. Wat is het doel van deze dekking? U moet er niet aan denken dat u door een ongeval bijvoorbeeld uw been verliest. U heeft wellicht een woning met meerdere verdiepingen, maar hoe komt u een verdieping hoger? Met deze rubriek ontvangt u een eenmalige uitkering. Hiermee kunt u voorzieningen treffen zoals een traplift of een aanpassing aan uw auto. Het is hierbij belangrijk dat het verzekerd bedrag voldoende is om deze voorzieningen te treffen.

 

Wij werken o.a. samen met:

asr degoudse nationalenederlanden reaal unigarant