070-7400070
vrachtautoverzekering

Vrachtautoverzekering

Voor uw vrachtauto is het van belang meerdere vrachtautoverzekeringen te vergelijken. Door vergelijking van premie en polisvoorwaarden van meerdere verzekeraars kunnen wij u hier mee van dienst zijn. Een offerte aanvragen gaat heel makkelijk.

Vraag een offerte aan

Verzekeringsmogelijkheden vrachtauto

Er zijn drie mogelijke basisdekkingen voor het verzekeren van uw vrachtwagen.

WA (wettelijke aansprakelijkheid, is verplicht): Elke automobilist is volgens de wet verplicht zich te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid (WA). De schade, zowel materieel als lichamelijk, toegebracht door of met uw vrachtauto is verzekerd conform Europese wetgeving. Deze verzekering is dus minimaal, maar daardoor wel het voordeligst.

WA met beperkt casco (ook wel mini-casco, WA Extra of WA plus): Naast de dekking van de WA verzekering bent u hiermee ook verzekerd voor schade aan uw eigen vrachtauto. U bent verzekerd tegen: brand, diefstal, explosie, bliksem, storm, overstroming, ruitbreuk en een botsing met vogels of wild.

WA met volledig casco (ook wel all-risk): Dit is de meest complete vrachtautoverzekering . Hiermee bent u namelijk, naast de beperkt casco dekking, ook gedekt tegen schade aan uw eigen vrachtauto die is ontstaan door bijvoorbeeld botsen, omslaan, slippen, van de weg of te water raken. Deze dekking is vooral aan te raden als u een (redelijk) nieuwe vrachtauto of lease vrachtauto heeft.

Aanvullende dekkingen

Rechtsbijstand: U kunt met deze uitbreiding rechtshulp krijgen wanneer u betrokken bent bij een ongeval of juridisch geschil met betrekking tot uw vrachtwagen.
Inboedel motorrijtuigen: Met deze verzekering zijn de persoonlijke spullen van de chauffeur in de vrachtauto verzekerd tegen risico’s als diefstal of beschadiging.
Aansprakelijkheid vervoer gevaarlijke stoffen: Indien u gevaarlijke stoffen vervoert geldt er een risicoaansprakelijkheid wanneer er schade aan anderen wordt toegebracht. Met deze verzekering kunt u deze aansprakelijkheid afdekken.
Vervangend vervoer: Bij het uitvallen van uw vrachtwagen ontvangt u een uitkering voor een vervangende vrachtwagen of u krijgt een andere vrachtwagen ter beschikking.
Ongevallen inzittenden: Wanneer er bij een ongeval inzittenden blijvend invalide raken of overlijden keert deze ongevallenverzekering een vast bedrag uit aan de inzittenden of nabestaanden.
Schadeverzekering inzittenden: De opgelopen schade door bestuurder en inzittenden na een ongeval wordt vergoed door deze verzekering. Dit geldt zowel voor materiële schade als voor letselschade.

Schadevrij?

Rijdt u schadevrij? Dan belonen we dat. De no-claimkorting kan oplopen tot maar liefst 80%. Heeft u al schadevrije jaren opgebouwd met uw vorige vrachtautoverzekering dan nemen wij deze over na ontvangst van een geldige royementsverklaring. Mocht u alsnog twijfelen over de juiste verzekering, dan is het mogelijk om direct deskundig advies te krijgen van ons team assurantieadviseurs.

Wij werken o.a. samen met:

asr avero degoudse allianz nationalenederlanden