070-7400070
autoverzekering

Autoverzekering

Bereken bij ons de premie voor uw autoverzekering en vergelijk automatisch een groot aantal verzekeraars. Door vergelijking van de premie & de polisvoorwaarden kunt u voor uzelf de autoverzekering uitzoeken die het beste bij u past.

Bereken uw premie

Uit welke dekkingen kan ik kiezen voor mijn autoverzekering?

Bij het verzekeren van een auto is het belangrijk dat u nadenkt over de juiste dekking. Er zijn verschillende soorten, namelijk:

  • Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
  • WA + Beperkt Casco
  • WA + Volledig casco (allrisk)

Voor een autobezitter is de WA verzekering een wettelijke verplichting. Deze verzekering biedt enkel dekking voor schade die u met uw voertuig aan anderen toebrengt. Als u uw auto extra wilt verzekeren, dan kunt u voor een van casco dekkingen kiezen.

Welke keuze u gaat maken hangt van een aantal factoren af. Wanneer u een auto heeft en u deze niet na een schade kunt vervangen, (door een gelijkwaardige auto), kunt u het beste kiezen voor een WA + Volledig Casco dekking. Dit hangt ook samen met de leeftijd van de auto. Veel mensen kiezen na 5-7 jaar voor een goedkopere verzekering zoals WA + Beperkt Casco. De WA + Beperkt Casco verzekering biedt dekking voor schade aan eigen auto waar u zelf geen schuld aan heeft, met uitzondering van vandalisme. Denk hierbij aan schade door brand, inbraak of storm. Ook aanrijding met wilde dieren of ruitschade valt onder de WA + Beperkt Casco dekking. De WA + Volledig Casco dekking heeft daarnaast dekking voor schade aan uw auto door eigen schuld en schade door vandalisme.

Het is belangrijk uzelf af te vragen of u bij schade een gelijkwaardige (tweedehands) auto kunt kopen. Veel verzekeringen keren voor een nieuwe auto 1 tot 3 jaar de nieuwprijs aan u uit. Daarna wordt er vaak een dagwaarde uitgekeerd. De premieverschillen moet u zeker ook tegen elkaar afwegen. De premie van een WA + Volledig Casco verzekering is vanzelfsprekend (fors) hoger dan die van de WA + Beperkt Casco verzekering. Het is altijd goed om af te wegen of dat premieverschil interessant is gezien de dagwaarde (en dus maximale uitkering bij schade) van uw auto. Mocht u het lastig vinden een juiste keuze te maken dan zijn onze adviseurs u graag van dienst met een advies.

Welke aanvullende dekkingen kan ik bij jullie kiezen?

Nadat u gekozen heeft welke basisdekking en welke verzekeraar u hebben wilt kunt u kiezen uit een aantal aanvullende verzekeringen. Dit zijn geen verplichte verzekeringen, maar het is wel het overwegen waard.

Ongevallenverzekering voor inzittenden
Wanneer er geregeld mensen met u meerijden is het een prettige gedachte dat er een inzittendenverzekering is afgesloten. Deze verzekering biedt echter enkel dekking bij blijvende invaliditeit of  bij overlijden. Per rubriek is er een lage maximale vergoeding die vooraf door de verzekeraar is vastgesteld. Vaak is deze vergoeding niet hoger dan 20.000,- euro.

Schadeverzekering voor inzittenden
De schadeverzekering voor inzittenden heeft een uitgebreidere dekking dan de ongevallenverzekering. Het dekt namelijk de daadwerkelijk geleden schade en dekt daarnaast ook materiële schade van uw spullen in de auto. Ook is er een dekking voor medische kosten, misgelopen inkomsten en smartengeld. De schadeverzekering voor inzittenden heeft bij veel verzekeraars dekking tot 1 miljoen euro.

Verhaalsrechtsbijstandverzekering
Het kan ook zijn dat u onderweg wordt aangereden en de tegenpartij en u er samen niet uit komt. Dan is het fijn als u een verhaalsrechtsbijstandverzekering heeft. Zij kunnen u ondersteunen en zullen de schade verder afwikkelen met de tegenpartij.

Pechhulp verzekering
Het is in veel gevallen mogelijk uw auto te verzekeren voor pechhulp. Indien u onverwacht met de auto stil komt te staan is het erg prettig als er een pechhulp verzekering is waar u gebruik van kunt maken. Als u pech heeft is het fijn wanneer uw auto snel kan worden gemaakt of, indien snel herstel niet mogelijk is, wordt weggesleept en er vervangend vervoer wordt geregeld.

Wij werken o.a. samen met:

allianz asr avero bovemij degoudse devereende nationalenederlanden reaal