070-7400070
caravanverzekering vergelijken

Caravanverzekering

Bereken hier de premie voor uw caravanverzekering en vergelijk automatisch meerdere verzekeraars. Door vergelijking van de premie & van de polisvoorwaarden kunt u voor uzelf altijd de beste of voordeligste verzekeraar kiezen.

Bereken uw premie

Een gerust gevoel met een goede caravanverzekering

Een caravan geeft u veel vrijheid. U kunt op vakantie, wanneer u maar wilt. Het maakt niet uit of u een stacaravan, een toercaravan of vouwwagen heeft. Bij ons kunt u uw eigen caravanverzekering samenstellen. Met onze caravanverzekering heeft u een uitgebreide dekking met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Uw caravan kan op veel manieren beschadigen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • brand (door bijvoorbeeld kortsluiting),
  • ontploffing
  • diefstal, verduistering en vermissing (of beschadigingen tijdens diefstal)
  • storm en ander natuurgeweld
  • Andere beschadigingen (door bijvoorbeeld) hagel of vandalisme.

Mocht onverhoopt een van de gedekte gebeurtenissen zich voordoen, dan vergoedt de maatschappij deze schade. Naast uw caravan kunt u ook uw voortent, aanbouw en inventaris meeverzekeren.

Laat uw vakantieplezier met uw caravan niet onnodig verstoren en zorg voor de juiste caravanverzekering.

Uw caravan en andere zaken

Over het algemeen dekt een caravanverzekering schade aan uw caravan zelf, maar ook zaken in, aan en op uw caravan. Welke zaken precies verzekerd zijn, kunt u lezen in de polisvoorwaarden.

Uw aansprakelijkheid
Kiest u voor een wettelijke aansprakelijkheidsdekking? Dan bent u verzekerd voor schade waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld. Uw caravan kan schade aan een derde veroorzaken. Let op: deze verzekering biedt alleen dekking als de caravan veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen en van uw auto is losgekoppeld. Als de caravan aan uw auto is vastgekoppeld, dan is schade aan anderen gedekt onder de verplichte WAM-verzekering van de auto. Het kan nodig zijn uw caravan hiervoor aan te melden bij uw autoverzekeraar.

Materiële schade
Bij materiële schade gaat het om kapotte spullen/zaken. De afhandeling van dit soort schade kost meestal weinig moeite. Bij materiële schade kunt u denken aan bijvoorbeeld stormschade of schade door brand.

Letselschade
Loopt een persoon schade op aan zijn of haar lichaam? Dan is er letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het gaat vaak om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hoe groot de schade van een slachtoffer daadwerkelijk is, kan vaak pas goed beoordeeld worden als het slachtoffer (vrijwel) is genezen.

Wij werken o.a. samen met:

asr degoudse europeesche reaal unigarant