070-7400070
aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Aansprakelijkheidsverzekering

Bereken hier de premie voor uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) en vergelijk automatisch minimaal acht verzekeraars. Door vergelijking van de premie & van de polisvoorwaarden kunt u voor uzelf altijd de beste of voordeligste verzekeraar kiezen.

Bereken uw premie

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Per ongeluk kunt u de veroorzaker zijn van schade aan een ander. Ook wanneer u niet direct zelf de schade heeft veroorzaakt kunt u hiervoor wettelijk aansprakelijk gesteld worden. U kunt hierbij denken aan het omstoten van een dure vaas bij vrienden of het springen van een waterleiding die waterschade veroorzaakt bij de buren. De kosten hiervan kunnen flink oplopen. De meeste mensen hebben niet zoveel geld ter beschikking om dit financieel risico zelf te kunnen dragen. Met een aansprakelijkheidsverzekering beschermt u uw eigen vermogenspositie en die van degene die door uw toedoen is benadeeld. De aansprakelijkheidsverzekering wordt ook de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren) genoemd. De AVP dekt de aansprakelijkheid voor schade die u zonder opzet heeft veroorzaakt aan personen en aan zaken. Opzet en geweld zijn uitgesloten.

Wat voor soort aansprakelijkheidsverzekering kan ik afsluiten?

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om een pakket af te sluiten waar naast de inboedel- en opstalverzekering ook een aansprakelijkheidsverzekering in onder te brengen is. De aansprakelijkheidsverzekering is aan te passen aan de gezinssamenstelling. Uitwonende kinderen kunnen worden meeverzekerd in een gezinsaansprakelijkheidsverzekering. Wanneer u alleenstaand bent hoeft u niet hetzelfde te betalen als een gezin met kinderen.

De verzekering wordt soms ten onrechte WA verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) genoemd. Dit is niet juist aangezien dit geen wettelijk verplichte verzekering is zoals de WA verzekering van een motorvoertuig.

Voor welk bedrag aan schade word ik verzekerd?

Het gedekte bedrag aan schade kan verschillen per verzekeraar. De verzekerde som varieert tussen  € 1.000.000,- en € 2.500.000,-. Bij een aantal verzekeraars is er de optie om te kiezen tussen bedragen, echter staat tegenwoordig bij veel verzekeraars de verzekerde som standaard  op € 2.500.000,-.

Daarnaast hebben sommige verzekeraars een eigen risico op de aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Wij raden dat niet aan omdat veel schades op deze verzekering onder dat bedrag vallen en het premievoordeel erg beperkt is.

Wij werken o.a. samen met:

allianz asr avero degoudse nationalenederlanden reaal unigarant