070-7400070
AOV

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

 • Geen ingewikkeld gedoe. Geen hoge advieskosten.

 

 • In 5 stappen af te sluiten. Makkelijk en snel online.

 

 • Extra voordeel in combinatie met zorgverzekering.

Bereken uw premie

Gemakkelijk online een kwalitatieve AOV berekenen & afsluiten!

De AOV van het Nederlands Verzekering Centrum is een arbeidsongeschiktheidsverzekering die u direct zelf online afsluit. De AOV biedt uitgebreide dekkingen. Kunt u niet of minder werken als gevolg van arbeidsongeschiktheid en daalt uw inkomen daardoor? Dan krijgt u van ons een uitkering. Daarnaast helpen wij u om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. En ondersteunen wij u om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Deze AOV heeft het Nederlands Verzekering Centrum speciaal voor u samengesteld in samenwerking met De Amersfoortse.

AOV de Amersfoortse

Is deze AOV iets voor mij?
Deze AOV is ideaal voor zelfstandig ondernemers die zelf online een arbeidsongeschiktheidsverzekering willen en kunnen aanvragen. U moet hiervoor voldoende kennis en inzicht hebben in uw financiële situatie. Want wij vinden het belangrijk dat u begrijpt welke mogelijke gevolgen de keuzes die u maakt hebben.

Waarom een AOV?
De keuze om wel of niet een AOV af te sluiten, is afhankelijk van uw persoonlijke en zakelijke situatie. Het is verstandig om u goed te laten informeren. Heeft u als u arbeidsongeschikt raakt bijvoorbeeld voldoende geld achter de hand om voor een lange periode niet te werken?

Wel of geen advies?
Het afsluiten van deze AOV kunt u zelf doen, zonder advies. U betaalt dan alleen éénmalig € 185,- afsluitkosten. Daarnaast betaalt u jaarlijks € 59,- onderhoudskosten. Indien online afsluiten om welke reden dan ook niet bij u past is dat geen enkel probleem. Wij zijn u dan graag van dienst met adviseren en zullen u duidelijke informeren over de daaraan gekoppelde kosten.

Inzicht in uw situatie
Het is belangrijk dat u inzicht heeft in uw eigen situatie en zich hierover goed laat informeren. Want, hoewel het online afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering gemakkelijk is, kunnen de financiële gevolgen van uw keuzes groot zijn. Daarom stellen wij u bij het afsluiten van de AOV  enkele vragen. Dit doen wij met de kennistoets. Deze toets is wettelijk verplicht. Slaagt u niet voor deze toets of twijfelt u nog over uw eigen kennis? Dan kunt u altijd bij ons terecht voor advies.

In vijf stappen een AOV

De AOV van het Nederlands Verzekering Centrum is in vijf stappen aan te vragen:

Stap 1. Kies hoe uw AOV eruit moet komen te zien
Een AOV is voor ieder mens anders, kies zelf het te verzekeren bedrag en het aantal dagen dat je zonder uitkering kunt. Vervolgens kunt u kiezen uit de verschillende producten met bijbehorende premies. Meer informatie over de producten treft u aan in onze brochure.

Stap 2. Vul uw gegevens in
We vragen u om om informatie over uw werkzaamheden en om enkele persoonsgegevens. Deze informatie heeft de verzekeraar nodig om uw aanvraag te kunnen beoordelen.

Stap 3. Beantwoord een aantal vragen over uw gezondheid
Voor het beantwoorden van de gezondheidsvragen kunt u kiezen uit een telefoongesprek met één van de medewerkers van De Amersfoortse, of het invullen van een online gezondheidsverklaring. De gezondheidsvragen worden gesteld door een gekwalificeerde medewerker van de medische dienst van De Amersfoortse. De Amersfoortse gaat vertrouwelijk met uw gegevens om en helpt u waar nodig met het juist invullen van de verklaring. U kunt de gezondheidsverklaring van De Amersfoortse ook zelf online invullen. Het doorlopen van de online gezondheidsverklaring duurt ongeveer 15 minuten. Op basis van wat u heeft ingevuld, kan er nog een telefonisch gesprek plaatsvinden met een medewerker van De Amersfoortse.

Stap 4. Maak de kennistoets
Na de het beantwoorden van de gezondheidsvragen doet u de kennistoets. Deze vult u in om er zeker van te zijn dat u de gevolgen van het afsluiten en de gemaakte keuzes bij deze verzekering begrijpt. De gevolgen kunnen namelijk groot zijn. Daarnaast is de AOV kennistoets wettelijk verplicht.- Als u geslaagd bent voor de kennistoets, heeft u voorlopige dekking.- Als u niet geslaagd bent voor de kennistoets, dan kunt u uw aanvraag wel insturen. Een van onze medewerkers belt u vervolgens op. Samen kijken jullie of u de verzekering direct kuntafsluiten of dat een advies door een adviseur toch beter bij u past. Als u niet geslaagd bent voor de toets, kunnen wij u geen voorlopige dekking geven.

Stap 5. Accordeer de samenvatting
U hoeft nu alleen nog uw aanvraag in te sturen. Laat uw gegevens achter en we laten u binnen een dag weten of we u kunnen verzekeren. Heeft u een telefonisch gesprek gehad? Dan wordt u teruggebeld door De Amersfoortse en hoort u aan het einde van dat gesprek of we u definitief kunnen verzekeren. Bent u niet geslaagd voor de kennistoets? Dan kunt u uw aanvraag wel insturen, maar neemt De Amersfoortse deze niet in behandeling totdat u hierover contact heeft gehad met een van onze adviseurs.

Voorlopige dekking na uw aanvraag

Nadat de verzekeraar de aanvraag en de gezondheidsverklaring van u heeft ontvangen, bent u voorlopig gedekt tot maximaal € 55.000 euro. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

 • U bent geslaagd voor de kennistoets
 • U bent niet ouder dan 55 jaar
 • U woont in Nederland
 • U bent niet eerder voor een arbeidsongeschiktheids-, levens- of ongevallenverzekering afgewezen of niet onder normale voorwaarden geaccepteerd
 • De voorlopige dekking wordt verleend op basis van de aangevraagde verzekering en verzekerd bedrag (tot maximaal het bedrag dat zonder geneeskundig onderzoek kan worden verzekerd)
 • Bestaande ziektes, klachten en/of aandoeningen zijn uitgesloten
 • De maximale duur van de voorlopige dekking is 30 dagen.

Voldoet u niet aan deze voorwaarden? Dan kunnen we u helaas geen voorlopige dekking bieden.

Korting met zorgverzekering

U kunt er voor kiezen om uw AOV van het Nederlands Verzekering Centrum te combineren met een Zorgverzekering van De Amersfoortse. Wij noemen dat dan een Doorgaanverzekering. De Doorgaanverzekering is een logische combinatie van AOV en Zorg: het gaat immers om de gezondheid van één persoon. Deze combinatie levert u een aantal unieke voordelen op.

 • 5% korting op de premie van uw AOV
 • Persoonlijke hulp met de Doorgaanexpert
 • Zorgverzekering met vrije zorgkeuze
 • Extra’s zoals meest uitgebreide dekking fysiotherapie
 • Met hulp voor uw gezin

Het is een unieke combinatie van de beste AOV in de markt en een uitstekende zorgverzekering met vrije zorgkeuze.

Hoe werkt het afsluiten? U hoeft niet te wachten tot het eind van het jaar om de zorgverzekering te kunnen kiezen. Als u aangeeft dat u ook de zorgverzekering wilt afsluiten dan geeft u ons toestemming om u aan het einde van het jaar een zorgaanbod te doen. Sluit u dan uw Zorgverzekering bij De Amersfoortse af, dan ontvang u uw 5% premiekorting met terugwerkende kracht.

Wij werken o.a. samen met:

amersfoortse