070-7400070
bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hoort naadloos aan te sluiten op uw onderneming. Wij bekijken wat u doet en gaan voor u op zoek naar een passende verzekering.

Vraag een offerte aan

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, of aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, vormt de basis van het zakelijke verzekeringspakket. Met deze verzekering wordt de onderneming afgedekt tegen materiële schade en letselschade door het handelen of nalaten van een verzekerde. Wanneer uw onderneming ook financiële schade kan veroorzaken door een beroepsfout kunt u beter een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

De verzekerde som van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is standaard € 2.500.000,- per gebeurtenis en € 5.000.000,- per jaar. Bij sommige verzekeraars is een lagere verzekerde som mogelijk, maar gezien de ontwikkelingen op schadegebied raden wij dat af. Voor sommige bedrijven kan zelfs een hogere verzekerde som aan te raden zijn.

Een verzekering afgestemd op uw bedrijf

Geen onderneming is gelijk. Ieder bedrijf loopt een ander risico. Het is daarom van groot belang dat uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering alle werkzaamheden die u verricht afdekt. Dit lijkt logisch, maar in de praktijk merken we bijna dagelijks dat de huidige aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven niet goed aansluit. Hier zijn diverse voorbeelden van. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met schilder als verzekerd beroep. De ondernemer heeft echter ook af en toe klussen als behanger en timmerman. Schades die voortkomen uit deze werkzaamheden vallen niet onder de verzekering. Doordat de klussen slechts af en toe voorkomen denkt men dat het risico klein is. Juist wanneer werkzaamheden slechts af en toe worden gedaan is de kans op het maken van een fout groter. Een soortgelijk voorbeeld is een lunchroom die recent is gestart met cateringswerkzaamheden. Wanneer de catering niet op de polis staat zal een schade niet gedekt worden.

Wij adviseren u goed na te denken over alle werkzaamheden die uw bedrijf verricht zodat wij een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor u kunnen maken.

Bijzondere aansprakelijkheid

Er zijn enkele bijzondere vormen van aansprakelijkheid die niet voor iedere onderneming van toepassing zijn. Hieronder treft u globaal aan wat deze vormen inhouden.

Werkgeversaansprakelijkheid

Wanneer u medewerkers in dienst heeft, bent u aansprakelijk voor schade die uw medewerkers veroorzaken aan derden. Ook kunt u als werkgever ten opzichte van uw medewerkers aansprakelijk zijn. Bijvoorbeeld door een bedrijfsongeval. Ook wanneer mensen niet bij u in loondienst zijn, kunt u aansprakelijk zijn. Dit is van toepassing bij meewerkende familieleden, stagiairs of vrijwilligers.

Productaansprakelijkheid

Wanneer u een product levert bent u in sommige gevallen aansprakelijk wanneer het product schade veroorzaakt. Als voorbeeld gebruiken wij een webwinkel met mp3 spelers. Wanneer u dit inkoopt van een grote Europese fabrikant ligt de aansprakelijkheid in beginsel bij de fabrikant. Toch kan het zo zijn dat u, ongemerkt, de aansprakelijkheid overneemt. Dit speelt onder meer wanneer u een aanpassing maakt aan het product of de verpakkingshoeveelheid. Bijvoorbeeld wanneer de fabrikant het artikel per 3 stuks verkoopt en u het per stuk verkoopt. Voor artikelen die u onder een eigen merknaam op de markt brengt bent u standaard aansprakelijk.  Ook wanneer u de mp3 spelers importeert van buiten Europa bent u standaard aansprakelijk voor het product. U snapt dat het van groot belang is dat uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dit afdekt.

Opzichtrisico

Wanneer u werkt met óf aan goederen/materialen van uw klant is een kans op schade daaraan groot. Het kan daarbij om allerlei situaties gaan. Denk aan bewerken, repareren, schoonmaken, behandelen of zelfs bewaren. Verzekeraars zien dit allemaal als opzicht en hebben dit uitgesloten van dekking op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Voor diverse beroepen is het mogelijk het opzichtrisico aanvullend mee te verzekeren. Vaak wordt dit beperkt tot een bedrag van € 25.000,- of € 50.000,- per schade. Hierop is vrijwel standaard een eigen risico aanwezig.

 

Wij werken o.a. samen met:

asr nationalenederlanden reaal markel fatum liberty allianz degoudse klaverblad